LG Newsroom

Nieuws per categorie:

Contact


Media

LEWIS
LGBenelux@teamlewis.com

Nederland:
+31 (0) 20 220 0220

België
+32 (0) 499 15 67 45

Service en productondersteuning

Voor alle andere, niet mediagerelateerde vragen, neem contact op met het LG Service team.

LG brengt Picture-on-Wall OLED-televisie op de markt

04-01-2017

Persbericht

LG brengt Picture-on-Wall OLED-televisie op de markt

Meest premium OLED-televisie wordt met magneten aan de muur bevestigd

Las Vegas, 4 januari 2017LG Electronics (LG) heeft op CES 2017 haar nieuwste top-of-the-line LG Signature OLED-televisie onthuld: de W7. De nieuwe lineup OLED-televisies, die tijdens CES voor de eerste keer wordt getoond, bestaat uit tien verschillende modellen met als absoluut hoogtepunt de LG Signature OLED W7 van 77 inch, die bovendien onderscheiden is met de 2017 CES Best of Innovation Award.

De nieuwe 2017 OLED-lineup bestaat uit de modellen 77” en 65” W7, 77” en 65” G7, 65” en 55” E7, 65” en 55” C7 en 65” en 55” B7. Al deze modellen zijn, net als hun OLED-voorgangers, als geen ander in staat om de meest levendige en realistische beelden te tonen met perfect zwart, oneindig contrast en een uitgebreid kleurengamma. De 2017 OLED-televisies van LG staan voor topkwaliteit en zijn uitgerust met een aantal nieuwe geavanceerde functies die van de televisie een uitgebreide entertainmenthub maken. De LG OLED B7- en C7-serie hebben een esthetisch slank ontwerp. Bij de E7- en de G7 is het OLED-paneel op een glasplaat bevestigd – het Picture-on-Glass-design – en de nieuwste serie W7 heeft het unieke en dunne Picture-on-Wall design.

 

Less is more

Het innovatieve design van de W7-serie is gebaseerd op LG’s filosofie “less is more”. LG heeft het standaard televisieontwerp losgelaten en het design geminimaliseerd om de schoonheid van OLED extra te benadrukken. Het slanke, flinterdunne profiel - bij de uitvoering in 65” is het paneel slechts 2,57mm dun - maakt dat het beeld lijkt te zweven in de lucht. De televisie wordt bovendien direct op de muur bevestigd met magneten. Dit ongekende ontwerp geeft het gevoel dat je ondergedompeld wordt in het beeld, en het ongeëvenaarde Dolby Atmos geluid vergroot dit gevoel nog meer. Met de bijzondere W7-serie lijkt het alsof je uit een raam kijkt, in plaats van naar een televisie.

De W7-serie is ontwikkeld op basis van de revolutionaire OLED-technologie, waarbij iedere pixel afzonderlijk wordt in- en uitgeschakeld. Hierdoor geeft OLED zwart perfect weer zonder lichtlekkage. Zodoende heeft het scherm een grenzeloos contrastratio en kan het een miljard kleuren tonen. De nieuwe OLED-televisies passen daarnaast ULTRA Luminance-technologie toe om meer helderheid te leveren waar nodig.

Dolby Vision en Dolby Atmos voor het beste beeld en geluid

Met High Dynamic Range (HDR) en Dolby Vision is de thuisbioscoopervaring compleet. Samen zorgt dit voor meer helderheid en een hoger contrast, evenals een vollediger palet van rijke kleuren. Ook aan het geluid is gedacht: Dolby Atmos plaatst kijkers midden in de actie met rijk geluid dat door de hele ruimte en om de kijkers heen stroomt. Dolby Atmos bereikt dit door de relatieve locatie van elk geluid te isoleren en zo ongelooflijk complexe audio te creëren die net zo rijk en gelaagd is als de echte wereld.

De 2017 OLED-televisies van LG zijn echte entertainment-grootmachten. Het zijn de eerste tv’s die Dolby Atmos gebruiken waardoor zowel het beeld als het geluid op hun allerbest worden afgespeeld. Dolby Vison en Dolby Atmos zijn samen een alomvattende oplossing die ondersteund wordt door professionele entertainmentmakers en –distributeurs over de hele wereld. Op het moment zijn er meer dan 80 producties compatibel met Dolby Vision en al meer dan 100 titels zijn beschikbaar met Dolby Atmos. 25 van deze titels zijn beschikbaar in beide formats. Bovendien is meer dan honderd uur aan originele content in Dolby Vision beschikbaar via ott-providers. Naar verwachting zullen consumenten nog dit jaar ook toegang hebben tot Dolby Vision titels op Ultra HD Blu-ray disc.

Alle 2017 OLED-televisies zijn uitgerust met Active HDR en Dolby Vision en zijn zo in staat om de volgende generatie HDR-content – met helderdere scenes en meer detail in de schaduw – te tonen. Active HDR maakt het mogelijk om beeld frame voor frame te verwerken en het voegt dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie het beeld in de beste kwaliteit zien, zelfs als de originele HDR-content alleen statische of geen metadata bevat. De nieuwe lineup ondersteunt alle HDR-formats, waaronder Dolby Vision™, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG), en ze zijn klaar voor Technicolor’s Advanced HDR. Deze veelzijdigheid wordt versterkt door de nieuwe HDR Effect-functie, waarmee gewoon beeld frame voor frame wordt verwerkt om de helderheid op specifieke plekken in het beeld te verbeteren, om contrastverhoudingen te vergroten en om meer gedetailleerde beelden te renderen.

Entertainment in de hoogste kwaliteit

Met de laatste versie van het intuïtieve webOS, versie 3.5, vinden en bekijken kijkers eenvoudig premium HDR-content. Om de meest gebruiksvriendelijke homecinema-ervaring te bieden werkt LG samen met de leidende content aanbieders zoals Amazon, Netflix en Vudu. Om de mogelijkheden van HDR-content op LG OLED-televisies te demonstreren toont LG tijdens CES verschillende soorten content: LG toont HLG-content van DIRECTV, films met Dolby Vision van Netflix en HDR10 titels van Amazon Prime Video.

Met de visuele- en audiomogelijkheden van de LG OLED-televisies is de meest uiteenlopende content direct beschikbaar voor kijkers en kan deze ervaren worden zoals door de makers bedoeld. De volledige OLED-lineup maakt gebruikt van de Technicolor-technologie, die ook wordt gebruikt in de meeste premium Hollywood films en series. Technicolor erkent de superieure beeldkwaliteit van OLED en is vastbesloten om samen te werken met LG om de mogelijkheden van OLED uit te breiden voor gebruik in producties over de hele wereld.

“Met de integratie van Dolby Vision en Dolby Atmos in onze nieuwste OLED-producten kunnen kijkers de magie van de bioscoop thuis beleven en hun favoriete films ervaren met de bedoelde helderheid, diepte en verbeeldingskracht,” zegt Brian Kwon, president en CEO van LG Home Entertainment Company. "De prachtige nieuwe televisies die LG toont op CES onderstrepen ons leiderschap in OLED en de premium televisiemarkt wereldwijd, en laten bovendien zien dat we toegewijd zijn aan innovatie.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

LG’s jongste generatie OLED-televisies, inclusief de LG Signature W7, is te zien tijdens CES 2017 tussen 5 en 8 januari. LG is te vinden in Booth #11100 in de centrale hal.

Kijk voor meer informatie over LG’s producten tijdens CES 2017 op: www.LGnewsroom.com/CES2017.

 

Over LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company is een wereldwijde topspeler op het gebied van televisies, audioapparaten, monitoren en computers. Dit bedrijfsonderdeel van LG verlegde technologische grenzen in de televisiemarkt met baanbrekende technologieën zoals OLED TV en een intuïtief besturingssysteem dat klanten in staat stelt om maximaal te profiteren van Smart TV-technologie. LG beoogt het leven van klanten te verrijken met innovatieve producten, aangevoerd door haar prijswinnende OLED TV’s, 4K ULTRA HD TV’s en met het intuïtieve webOS Smart TV-platform.

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 77.000 werknemers en 125 locaties wereldwijd, boekte LG een wereldwijde omzet van USD 49.96 miljard (KRW 56.51 triljoen) in 2015. LG Electronics bestaat uit vier bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions en Vehicle Components – en is één van ‘s werelds toonaangevende producenten van flatscreen televisies, mobiele apparaten, airconditioners, wasmachines en koelkasten. LG Electronics Benelux Sales BV is gevestigd in Amstelveen, Nederland, met een regionaal kantoor in Edegem, België. Meer informatie en nieuws over LG Electronics zijn te vinden op lg.com/nl en lgnewsroom.nl.

Voor een reviewexemplaar, interviewaanvraag of meer informatie over LG op CES kun je contact opnemen met:

Ellen van Wijk of Vincent van Nunen van LEWIS

Telefoon: 020-2200220

Email: lgbenelux@teamlewis.com


Copyright © LG Electronics. Alle rechten voorbehouden.