LG Newsroom

Nieuws per categorie:

Contact


Media

LEWIS
LGBenelux@teamlewis.com

Nederland:
+31 (0) 20 220 0220

België
+32 (0) 499 15 67 45

Service en productondersteuning

Voor alle andere, niet mediagerelateerde vragen, neem contact op met het LG Service team.

LG breidt IoT ecosysteem uit met slimme robots

04-01-2017

Persbericht

LG breidt IoT ecosysteem uit met slimme robots

Nieuwe lineup robots voor thuis en publieke ruimtes getoond op CES 2017

Las Vegas, 4 januari 2017 -Slimme robots nemen steeds meer taken in en om het huis over, denk aan grasmaaien of stofzuigen, en worden door steeds meer families omarmd. Het aantal slimme apparaten op de markt blijft dan ook stevig groeien. Met de introductie van een gloednieuwe lineup van intelligente robots is LG de industrie een stap voor. LG presenteert tijdens CES 2017 onder andere een slimme robot die families helpt bij hun dagelijkse leven en dagelijkse taken vergemakkelijkt. LG breidt daarnaast het IoT ecosysteem uit met geavanceerde robots voor publieke ruimtes, zoals luchthavens.

Hub Robot: slimme robot in huis

De Hub Robot staat altijd voor je klaar en helpt met dagelijkse taken. De robot kan verbonden worden met andere slimme apparaten in huis en maakt gebruik van Alexa - de virtuele assistent van Amazon. Hij zet de airco voor je aan of stelt de wasmachine of droger in, alles via stemcommando’s. De Hub Robot is uitgerust met een interactief display dat verschillende soorten informatie toont; bijvoorbeeld foto’s van de binnenkant van de koelkast om te zien wat je nog in huis hebt of video’s van recepten om je te helpen in de keuken. De Hub Robot beschikt over de uitgebreide functionaliteiten van Alexa en kan daardoor ook alles wat Alexa kan: muziek afspelen, een alarm instellen, reminders inplannen en notities maken, maar ook weersvoorspellingen aangeven of verkeersinformatie delen.

De robot wordt echt onderdeel van de familie. Hij heeft een mensachtig ontwerp en communiceert op verschillende manieren, kan ter plaatste draaien en keren en toont emoties via een gezicht op het scherm. De Hub Robot wordt nog menselijker door zijn op lichaamstaal geïnspireerde bewegingen. Zo kan hij knikken met zijn hoofd om antwoord te geven op eenvoudige vragen. De robot volgt de activiteiten van familieleden die bijvoorbeeld naar werk of school gaan, thuiskomen of gaan slapen en speelt hierop in­­. Ook herkent de Hub Robot de verschillende familieleden met zijn camera en kan hij iedereen op een persoonlijke manier begroeten.

De Hub Robot komt het beste tot zijn recht op plekken als de keuken of de woonkamer, omdat families daar vaak samenkomen. De standaard robot kan uitgebreid worden met een eigen familie mini robots die in andere ruimtes van het huis gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in de speelkamer of garage. Deze mini robots hebben ook een display en kunnen veel van de Hub Robot’s functies uitvoeren.

Airport Guide Robot: de luchthavengids

Een vliegveld is vaak druk en hectisch en kan mensen een verdwaald gevoel geven. LG investeert ook in intelligente ecosystemen voor toepassingen buitenshuis en lanceert de Airport Guide Robot. Deze robot is een intelligente assistent die reizigers helpt en wordt binnenkort al in gebruik genomen op Incheon International Airport in Korea. Hij beantwoordt vragen in vier talen: Engels, Chinees, Japans en Koreaans. Laat je ticket zien aan de robot en hij geeft je gedetailleerde informatie over vertrektijden, de gate en het weer op de bestemming. Hij kan reizigers ook de weg wijzen en een inschatting geven van de afstand en de hoe lang het duurt om er te komen. Is een reiziger echt verdwaald, dan begeleidt hij hem naar de gate of een andere locatie.

 

LG Airport Cleaning Robot: slimme schoonmaakmachine op de luchthaven

LG was een van de eerste bedrijven ter wereld die een robotstofzuiger introduceerde. Deze worden vooral in huis gebruikt, maar met de nieuwe LG Airport Cleaning Robot helpt LG ook schoon te maken op andere locaties. Deze robot is een grote robotstofzuiger die uitgerust is met een grote stofhouder en verschillende borstels en motoren. Deze robotstofzuiger kan alle soorten ondergrond aan, van tegels tot tapijten. De robot is voorzien van de laatste nieuwe slimme sensoren en verschillende camera’s om de beste prestaties te garanderen, ook op de meest drukke luchthavens. Reizigers hoeven niet bang te zijn voor botsingen, want de verschillende sensoren maken gebruikn van LIDAR (Light Detection And Ranging) en de gevoelige bumpers merken alle obstakels op. Dankzij de SLAM-technologie (Simultaneous Localization And Mapping) weet de robot op elk moment zijn locatie.

LG’s robotgrasmaaier: voor perfect gemaaid gras

Een net gazon moet je regelmatig maaien. De robotgrasmaaier van LG maakt de nieuwe lineup robots compleet en zorgt constant voor een strakke grasmat. Deze robot, die elk type gras kan maaien, is ontwikkeld op basis van de jarenlange investering die LG deed in de ontwikkeling van de Hom-Bot robotstofzuiger. De robotgrasmaaier maait het gras heel precies, betrouwbaar en vooral erg veilig. Net zoals de Airport-robot beschikt ook de robotgrasmaaier over geavanceerde sensoren en bumpers waardoor hij op elk moment zijn locatie en mogelijke obstakels, zoals hagen en bomen, kent. Om het gras piekfijn te maaien, is de robot uitgerust met messen die ultrasnel bewegen. Installeren is eenvoudig en deze robot is gemakkelijk in gebruik. Het berekenen van de offset is vaak lastig bij robotgrasmaaiers, maar dankzij de zijdraad is dit niet meer nodig.

“LG is al jaren actief in robotica en slimme technologieën en de Hom-Bot robotstofzuiger is het meest bekende product,” aldus Song Dae-hyun, hoofd van LG’s Home Appliance & Air Solutions Company. “Op CES tonen we met onze nieuwe lineup hoe we onze uitgebreide expertise in robotica hebben ingezet voor nieuwe toepassingen voor in en buiten het huis, voor privé of zakelijk gebruik.”Copyright © LG Electronics. Alle rechten voorbehouden.