LG Newsroom

Nieuws per categorie:

Contact


Media

LEWIS
LGBenelux@teamlewis.com

Nederland:
+31 (0) 20 220 0220

België
+32 (0) 499 15 67 45

Service en productondersteuning

Voor alle andere, niet mediagerelateerde vragen, neem contact op met het LG Service team.

LG toont nieuwste robots voor het eerst in Europa

31-08-2017

Robots die spreken, poetsen en het gras maaien dankzij Google Assistent en Alexa

LG Electronics (LG) blijft inzetten op het uitbouwen van slimme platformen waarbij open partnerships, open platformen en open connectiviteit centraal staan. Zo lanceerde LG eerder dit jaar de Smart Instaview Door-in-Door koelkast, dat draait op het LG webOS platform en compatibel is met Alexa, de slimme stembediening van Amazon. Tijdens IFA 2017 presenteert LG nu ook robots die spreken, poetsen en het gras maaien.

Google Assistant en LG’s SmartThinQ Hub
Alle slimme apparaten in huis van LG zijn vanaf nu compatibel met Google Assistant. Ze maken ofwel gebruik van Google Home of van een Android of iOS smartphone waarmee connected toestellen handsfree bediend kunnen worden. De resterende tijd van de wasmachine nakijken of de koelkast meer ijs laten maken, het kan nu allemaal via Google Assistant. Deze assistent onderscheidt eveneens stemmen, waardoor elk lid van de familie een toestel kan bedienen.

Naast Google Assistant en Alexa (Amazon) maakt LG ook gebruik van haar eigen voice platform, Deep ThinQ als onderdeel van de SmartThinQ ™ Hub. SmartThinQ Hub verzamelt via Wi-Fi, Zigbee en Bluetooth informatie van toestellen die zijn verbonden met de SmartThinQ-sensoren. De informatie wordt als notificatie weergegeven op het LCD-scherm of via een ingebouwde luidspreker.

Hub Robot: slimme robot in huis
Op IFA zal LG voor de eerste keer in Europa één van haar slimme robots presenteren. De Hub Robot staat in verbinding met andere slimme apparaten in huis en maakt gebruik van Alexa - de virtuele assistent van Amazon. Hij zet de airco voor je aan of stelt de wasmachine of droger in, alles via stemcommando’s.

LG Airport Guide Robot en Airport Cleaning Robot
LG investeert ook in intelligente ecosystemen voor toepassingen buitenshuis. De Airport Guide Robot is een intelligente assistent die reizigers op de luchthaven helpt: hij beantwoordt vragen in vier talen (Engels, Chinees, Japans en Koreaans) en hij geeft je gedetailleerde informatie over vertrektijden, de gate en het weer op de bestemming op basis van het ticket dat je laat zien. Deze robot wordt reeds ingezet op Incheon International Airport in Korea. De LG Airport Cleaning Robot is een slimme schoonmaakmachine die is voorzien van slimme sensoren en verschillende camera’s om de beste schoonmaakprestaties te garanderen, ook op de meest drukke luchthavens.

LG’s robotgrasmaaier: voor perfect gemaaid gras 
De robotgrasmaaier van LG wordt tevens voor het eerst aan Europa getoond op IFA. Deze robot, die elk type gras nauwgezet maait, is ontwikkeld op basis van jarenlange investeringen van LG in de ontwikkeling van de Hom-Bot robotstofzuiger. De robotgrasmaaier maait het gras heel precies, betrouwbaar en vooral erg veilig. Net zoals de Airport-robot beschikt ook deze robot over geavanceerde sensoren en bumpers waardoor hij op elk moment zijn locatie en mogelijke obstakels, zoals hagen en bomen, detecteert.

Copyright © LG Electronics. Alle rechten voorbehouden.