LG Newsroom

Nieuws per categorie:

Contact


Media

LEWIS
LGBenelux@teamlewis.com

Nederland:
+31 (0) 20 220 0220

België
+32 (0) 499 15 67 45

Service en productondersteuning

Voor alle andere, niet mediagerelateerde vragen, neem contact op met het LG Service team.

LG breidt aanbod robots verder uit en introduceert robots voor hotels en supermarkten

04-01-2018

Robotportfolio voor LG belangrijke stap in AI-transformatie

Op de vorige editie van CES lanceerde LG al een eerste robot line-up. In 2018 voegt LG daar nu nog drie nieuwe conceptrobots aan toe die bedoeld zijn voor toepassingen in hotels en supermarkten. LG breidt hiermee haar robotportfolio flink uit en richt zich hierbij op robots die gemak en innovatie bieden in het leven van de consument. 

De nieuwe robots LG zijn de Serving Robot, de Porter Robot en de Shopping Cart Robot. Zij treden in de voetsporen van de Hub Robot, de Lawn Mowing Robot, de Airport Guide Robot en de Airport Cleaning Robot. Deze laatste twee zijn reeds succesvol in gebruik op de Internationale luchthaven Incheon in Zuid-Korea.

De nieuwe Serving Robot en Porter Robot doen beiden dienst in hotels. Zo kan de Serving Robot 24 uur lang verse maaltijden en drankjes bezorgen aan hotelgasten en beschikt hij over een ingebouwd dienblad. De Porter Robot maakt het hele verblijf een stuk aangenamer en is ontworpen om bagage weg te brengen – van en naar de kamers van hotelgasten. Hotelgasten met haast kunnen bij de Porter Robot snel in- en uitchecken en betalen, waarna hij de bagage naar de auto of kamer brengt.

%photo3% %photo4%

Naast het verbeteren van de hotelervaring, past LG haar robotica-knowhow ook toe op premium supermarkten, om de winkelervaring te innoveren. Met behulp van LG's Shopping Cart Robot kunnen klanten producten scannen met een barcodelezer op de robot, waarna informatie over product wordt getoond. Ook kan deze robot bijhouden wat er allemaal in je mandje of karretje ligt en begeleidt hij shoppers naar de producten die ze in een smartphone-app kunnen selecteren.

%photo5%

LG brengt de robots onder in het LG CLOi-merk, het AI-merk van LG voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, en ze worden parallel met de ThinQ-producten ontwikkeld. Dit merk is bedoeld om met behulp van AI emotionele interactie en innovatief gemak te kunnen brengen in het leven van de consument. 

In de toekomst blijft LG zich richten op de ontwikkeling van commerciële en huishoudelijke robots. Tegelijkertijd blijft LG Electronics op zoek naar nieuwe mogelijkheden om bij te dragen aan de vooruitgang van de robotica-industrie.

%photo1%
%photo2%

Copyright © LG Electronics. Alle rechten voorbehouden.