LG Newsroom

Nieuws per categorie:

Contact


Media

LEWIS
LGBenelux@teamlewis.com

Nederland:
+31 (0) 20 220 0220

België
+32 (0) 499 15 67 45

Service en productondersteuning

Voor alle andere, niet mediagerelateerde vragen, neem contact op met het LG Service team.

LG Q6 vanaf 12 augustus verkrijgbaar in Nederland

09-08-2017

 

Nederland een van de eerste landen waar FullVision mid-range toestel verkrijgbaar is

De LG Q6, de mid-range smartphone met high-end functies, is vanaf dit weekend 12 augustus verkrijgbaar in Nederland. Nederland is hiermee een van de eerste Europese landen waar de LG Q6 met het bijna randloze FullVision 18:9 display op de markt komt. De adviesverkoopprijs van de LG Q6 is 349 euro. De smartphone is verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Astro Black en Ice Platinum. Het toestel wordt met verschillende aantrekkelijke abonnementsvormen aangeboden onder de geldende norm voor BKR registratie. 

Grenzeloos genieten met FullVision
Een scherm met minimale randen is een populaire en aantrekkelijke feature die vooralsnog enkel in premium smartphones verwerkt zat, maar nu brengt LG dit als eerste naar het middensegment. De Q6 heeft een 5.5-inch FHD+ FullVision Display met 18:9 beeldverhouding, waardoor browsen, gamen en multitasken nog indrukwekkender is. Het bijna randloze scherm is ontworpen om de grootte van het scherm zo optimaal mogelijk te benutten, terwijl de telefoon juist handzaam is gebleven.

De Q6 heeft een strak en minimalistisch uiterlijk. De camera steekt niet uit maar is verzonken in het metalen frame. Verder zijn de hoeken mooi rond afgewerkt, waardoor ze passen bij de ronde hoeken van het beeldscherm. De Q6 is zowel licht als robuust en is toegespitst op dagelijkse gebruik en op de behoeftes van uiteenlopende groepen gebruikers.

Mede dankzij een onderzoek naar ergonomie, dat LG heeft uitgevoerd voor de ontwikkeling van de G6, is ook de Q6 zeer gebruiksvriendelijk. De smartphone is gemakkelijk te gebruiken met één hand. Een extra handige functie is de door LG gepatenteerde Face Recognition feature, waarmee je de Q6 snel en gemakkelijk kunt ontgrendelen.

Strike a pose
LG staat bekend om haar expertise op het gebied van smartphonefotografie en ook bij de Q6 is deze expertise gebruikt. Op de smartphone zit een 100-graden wide angle selfie camera die enthousiaste selfie-fotografen moeiteloos een grote groep vrienden en familie op de foto laat zetten.

De verbeterde LG UX 6.0 van de camera maakt optimaal gebruik van de 18:9 beeldverhouding van het FullVision Display. Met de Square Camera Mode maak je perfect vierkante foto’s voor Instagram en andere sociale media. Dankzij de 18:9 ratio passen er ook precies twee foto’s naast elkaar op het scherm. Maak je een foto in 1:1 dan verschijnt de laatst gemaakte foto naast je camerascherm – deze is direct te gebruiken, te bewerken of te delen. Zo kun je aan de ene kant eenvoudig 1:1 foto’s nemen en foto’s checken, bewerken en uploaden in het andere scherm. 

Het metalen frame van de Q6 is gemaakt van ultrasterk 7000-serie aluminium, een van de sterkste aluminiumlegeringen die ook in de ruimtevaart gebruikt wordt. Daarnaast is de smartphone onderworpen aan LG’s veeleisende testen, waarbij de batterij in meer dan twintig onderzoeken intensief getest is op onder andere (extreme) hitte- en schokbestendigheid. De Q6 kan dus wel tegen een stootje en is zodoende voor alle dagelijkse en minder dagelijkse momenten in het leven geschikt.

Copyright © LG Electronics. Alle rechten voorbehouden.